În fiecare an, pe data de 22 martie sărbătorim Ziua Mondială a Apei, un moment important pentru fiecare dintre noi, ce aduce în atenția noastră problemele legate de necesitatea protejării cantitative și calitative a apelor și de a pune în adevărata lumină rolul, îndatoririle și responsabilitățile fiecăruia dintre noi cu privire la întreținerea, utilizarea și protejarea surselor de apă.
Concursul „Vocea Apei”, organizat cu această ocazie de către Fundația Aquademica, în cadrul Proiectului WaterEdu în județul Prahova, s-a adresat elevilor claselor gimnaziale V. – VIII. și a avut ca obiectiv conștientizarea elevilor și nu numai cu privire la explorarea apei ca și resursă esențială atât pentru dezvoltarea cât și sănătatea noastră.
Viață fără APĂ nu poate exista! Și totuși gradul de poluare al apelor crește continuu, afectând din ce în ce mai mult calitatea vieții la scară planetară. Elevii au fost invitați să fie vocea izvorului, râului sau lacului, povestindu-ne despre suferința pe care o trăiește apa acestora în urma poluării provocate de către noi, oamenii.
În continuare vă prezentăm câteva dintre răspunsurile elevilor la întrebarea: Oare ce ar spune apa dacă ar putea vorbi?
Ziua mondială a spălatului pe mâini, sărbătorită în fiecare an pe data de 15 octombrie, reprezintă o inițiativă globală ce vizează promovarea igienei mâinilor ca …
Dragi prieteni ai Apei, Bucuroși să vă anunțăm câștigătorii celor două concursuri lansate în cadrul proiectului WaterEdu – „Vocea Apei” respectiv …
Ministerul Federal al Mediului, Conservării Naturii, Siguranței Nucleare și Protecției Consumatorilor (BMUV) a găzduit, în zilele de 1 și 2 septembrie …